skip to Main Content

.

Waarom kiezen voor een lactatiekundige IBCLC van de NVL? 

Een lactatiekundige IBCLC die is aangesloten bij de NVL voldoet aan internationale kwaliteitseisen. Al onze leden hebben het IBLCE examen afgelegd. Dat betekent dat de lactatiekundige IBCLC niet alleen theoretische kennis heeft van alle aspecten rondom borstvoeding, maar ook heel veel praktijkervaring. En verplicht is die kennis permanent up to date te houden door o.a. scholingen.  

Het belang van die kwaliteitseis wordt onderkend door de zorgverzekeraars. 

Verzekeraars vergoeden lactatiekundige zorg daarom over het algemeen alleen als die zorg in jouw verzekeringspakket zit én als de lactatiekundige aangesloten is bij de NVL.  

Er zijn ook lactatiekundigen die geen diploma hebben maar wel lactatiekundige zorg aanbieden. Lactatiekundige is helaas geen beschermde titel. 

Check dus voor je contact opneemt met een lactatiekundige altijd of degene die je benadert gecertificeerd is. Zodat je de zorg vergoed kunt krijgen, maar vooral ook zodat je zeker weet dat je hulp krijgt van iemand die goed en breed is opgelei

Nieuws
11mrt 22

Bouw mee aan de nieuwe NVL, kom ook naar de Regioavonden

Doe mee op de regioavonden! Tijdens deze avonden legt de Groeigroep hun voorstel voor professionalisering van de NVL aan de leden voor. We willen daar graag jullie reactie op zodat we tijdens de ALV concrete besluiten kunnen nemen. Dit voorstel is inclusief een gesprek over de missie van de NVL en activiteiten die die missie kunnen ondersteunen. En ook over HOE we dit met elkaar gaan doen.
Agenda aankomende (na)scholingen
Geen evenementen gevonden!

Professionele hulp bij borstvoeding is essentieel:
Lactatiekundigen IBCLC moeten zeker in een pandemie kunnen werken

Door de mogelijke veranderingen in de geboortezorg komt ook de zorg rond borstvoeding mogelijk in het gedrang. Vandaar dat de NVL een brief naar minister Kuipers heeft geschreven om onze zorg uit te spreken. Lees die brief hier.Poedermelk voor baby’s heeft een enorme ecologische voetafdruk. Onnodig, zo stelt actiegroep IBFAN in hun nieuwste rapport. Maar de keus tussen kunstvoeding of borstvoeding wordt zwaar bevochten. Daarbij is het milieu zelden een overweging.
Kijk voor dit artikel op downtoearthmagazine.nl/kleine-voetjes-grote-voetafdruk


 

28 september 2020 start de Landelijke Borstvoedingsweek! De Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen zal de komende dagen extra aandacht geven aan initiatieven die er deze week zijn. Zoals de reeks van vier films, die het Voedingscentrum heeft ontwikkeld, en waar de Landelijke Borstvoedingsraad nu ook aandacht aan geeft. Zorgprofessionals zoals lactatiekundigen IBCLC, verloskundigen, kraamverzorgenden, en JGZ-professionals kunnen deze video’s gebruiken bij het adviseren en ondersteunen van (aanstaande) ouders bij het geven van borstvoeding. Lees hier meer.

 


Ouders NVLborstvoeding paars baby gevoed in madonnahouding

Borstvoeding geven lukt meestal vanzelf, maar soms is er extra hulp nodig. Lactatiekundigen IBCLC geven deze ondersteuning bij borstvoeding.

Lees meer
Lactatiekundige IBCLC

Gecertificeerde lactatiekundigen IBCLC zijn dé professionals als het gaat om borstvoeding. Kijk hier meer informatie over de inhoud van het vak lactatiekunde, de werkvelden en de opleiding.

Lees meer
NVL Lidmaatschap

Wil je meer weten over (aspirant) lid worden van de vereniging? Wil je weten wat de vereniging voor je kan doen? Neem dan een kijkje bij leden.

Lees meer
NVL Elacta
NVL-IBCLC

     Zoek direct een lactatiekundige bij jou in de buurt!

Back To Top