skip to Main Content
Ieder kind heeft recht op borstvoeding en alle ouders hebben recht op gezonde gezinsvorming.
De beroepsvereniging NVL staat voor de professionele inzet van lactatiekundigen IBCLC
bij ouders en kinderen in deze levensfase.

Waarom kiezen voor een lactatiekundige IBCLC van de NVL? 

Een lactatiekundige IBCLC die is aangesloten bij de NVL voldoet aan internationale kwaliteitseisen. Al onze leden hebben het IBLCE examen afgelegd. Dat betekent dat de lactatiekundige IBCLC niet alleen theoretische kennis heeft van alle aspecten rondom borstvoeding, maar ook heel veel praktijkervaring. En verplicht is die kennis permanent up to date te houden door o.a. scholingen.  

Het belang van die kwaliteitseis wordt onderkend door de zorgverzekeraars. 

Verzekeraars vergoeden lactatiekundige zorg daarom over het algemeen alleen als die zorg in jouw verzekeringspakket zit én als de lactatiekundige aangesloten is bij de NVL.  

Er zijn ook lactatiekundigen die geen diploma hebben maar wel lactatiekundige zorg aanbieden. Lactatiekundige is helaas geen beschermde titel. 

Check dus voor je contact opneemt met een lactatiekundige altijd of degene die je benadert gecertificeerd is. Zodat je de zorg vergoed kunt krijgen, maar vooral ook zodat je zeker weet dat je hulp krijgt van iemand die goed en breed is opgeleid. 

Nieuws
02mrt 21
Zorg & Reclame

Zorg & Reclame

Het lijkt erop dat met het wegvallen van het BFHI-borstvoedingscertificaat…

Agenda aankomende (na)scholingen
Geen evenementen gevonden!
Wereld Borstvoedingsweek 2020
Ondersteun borstvoeding voor een gezonde planeet!

Wereld Borstvoedingsweek wordt wereldwijd gehouden in de 1e week van augustus.
In Nederland wordt de Borstvoedingsweek gehouden in week 40 (28 september t/m 4 oktober).


#WBW2020 will focus on the impact of infant feeding on the environment/climate change and the imperative to protect, promote and support breastfeeding for the health of the planet and its people.

 “WBW2020 zal zich richten op de impact van poedermelk op het milieu / klimaatverandering en de noodzaak om borstvoeding te beschermen, bevorderen en ondersteunen voor de gezondheid van de planeet en haar mensen.”Poedermelk voor baby’s heeft een enorme ecologische voetafdruk. Onnodig, zo stelt actiegroep IBFAN in hun nieuwste rapport. Maar de keus tussen kunstvoeding of borstvoeding wordt zwaar bevochten. Daarbij is het milieu zelden een overweging.
Kijk voor dit artikel op downtoearthmagazine.nl/kleine-voetjes-grote-voetafdruk


 

28 september 2020 start de Landelijke Borstvoedingsweek! De Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen zal de komende dagen extra aandacht geven aan initiatieven die er deze week zijn. Zoals de reeks van vier films, die het Voedingscentrum heeft ontwikkeld, en waar de Landelijke Borstvoedingsraad nu ook aandacht aan geeft. Zorgprofessionals zoals lactatiekundigen IBCLC, verloskundigen, kraamverzorgenden, en JGZ-professionals kunnen deze video’s gebruiken bij het adviseren en ondersteunen van (aanstaande) ouders bij het geven van borstvoeding. Lees hier meer.

 


Ouders NVLborstvoeding paars baby gevoed in madonnahouding

Borstvoeding geven lukt meestal vanzelf, maar soms is er extra hulp nodig. Lactatiekundigen IBCLC geven deze ondersteuning bij borstvoeding.

Lees meer
Lactatiekundige IBCLC

Gecertificeerde lactatiekundigen IBCLC zijn dé professionals als het gaat om borstvoeding. Kijk hier meer informatie over de inhoud van het vak lactatiekunde, de werkvelden en de opleiding.

Lees meer
NVL Lidmaatschap

Wil je meer weten over (aspirant) lid worden van de vereniging? Wil je weten wat de vereniging voor je kan doen? Neem dan een kijkje bij leden.

Lees meer
NVL Elacta
NVL-IBCLC

     Zoek direct een lactatiekundige bij jou in de buurt!

Back To Top