skip to Main Content
UNICEF publiceert rapport ‘The State of the World’s Children 2019’

UNICEF publiceert rapport ‘The State of the World’s Children 2019’

UNICEF: Gezondheid van miljoenen kinderen in gevaar door slecht eten.

UNICEF publiceerde afgelopen week het rapport ‘The State of the World’s Children 2019’. In dit rapport laat UNICEF weten hoe het wereldwijd met kinderen gaat. De focus ligt dit jaar op kinderen en voeding. De belangrijkste conclusie: 1 op de 3 kinderen jonger dan vijf jaar is ondervoed of juist te zwaar.

In aantallen gaat het om ongeveer 200 miljoen kinderen die slecht gevoed zijn. Bovendien krijgen bijna 2 op de 3 kinderen tussen de zes maanden en twee jaar niet de voeding die ze nodig hebben.

Ongezond voedsel – met te veel vet, suiker en zout – rukt op in de levens van kinderen, ook in lage- en middeninkomenslanden. Dat is zeker het geval als kinderen ouder worden en blootstaan aan verleidende reclames en een toenemend aanbod. 40 miljoen kinderen kampen met (zwaar) overgewicht en hun aantal neemt alleen maar toe.

UNICEF werkt samen met overheden, donoren, bedrijven en gezinnen om ervoor te zorgen dat kinderen goede voeding krijgen. Het geven van voorlichting over de juiste voeding voor kinderen is een belangrijke maatregel. Ook vragen we fabrikanten en supermarkten om geen reclame meer te maken voor ongezonde voeding.

Wil je meer weten, lees dan ook zeker het persbericht.

Ons werk als lactatiekundige IBCLC is zó belangrijk

Het rapport van UNICEF waarschuwt dat slechte eet- en voedingspraktijken beginnen vanaf de eerste dagen van het leven van een kind. Terwijl borstvoeding levens kan redden, zeker op plekken met onveilig drinkwater, krijgt slechts 42 procent van de kinderen onder de zes maanden uitsluitend borstvoeding, een toenemend aantal kinderen krijgt flesvoeding. De verkoop van kunstmelk groeide de afgelopen jaren in de hogere middeninkomenslanden met 72 procent, grotendeels als gevolg van zwak beleid om borstvoeding te ondersteunen.

Meer hierover is te lezen in het rapport van UNICEF; The State of the World’s Children 2019
Children, food and nutrition: Growing well in a changing world

Cora Moerman

Back To Top