skip to Main Content
#borstvoedingwerkt! NVL + WABA, baby aan de borst

Borstvoedingsweek 2019 – Campagne borstvoeding werkt!

#borstvoedingwerkt!
Ja écht! Het is dan ook niet voor niets dat
100 jaar geleden in Nederland het voedrecht werd ingevoerd. Hierdoor werd het voor vrouwen gemakkelijker om borstvoeding en werk te combineren. 

Want borstvoeding is de beste voeding voor een baby en het draagt ook bij aan de gezondheid van de moeder. Veel vrouwen willen daarom graag borstvoeding blijven geven als zij gaan werken. Toch blijkt dit nog steeds een uitdaging voor veel vrouwen, en dat is jammer! Ze missen soms ondersteuning en faciliteiten op hun werk. Zoals een geschikte kolfruimte en steun bij collega’s en leidinggevenden.

Om werkende vrouwen die borstvoeding geven extra te ondersteunen, lancerendaarom het Voedingscentrum en de Landelijke Borstvoedingsraad in deze Nederlandse Borstvoedingsweek de campagne ‘#borstvoedingwerkt!’. Met als doel om het voor vrouwen makkelijker te maken om langer borstvoeding te geven.  

Je kunt als lactatiekundige op de website van het voedingscentrum een gratis checklist en deurhanger bestellen voor de kolfruimte. Ook zijn er op de website van het Voedingscentrum leuke voorbeelden en verhalen van werkgevers en werknemers te lezen. Neem voor inspiratie dus zeker een kijkje! 

Met deze campagne geeft het Voedingscentrum werkgevers handvaten hoe ze hun organisatie borstvoedingsvriendelijker kunnen maken. Help jij ook mee? #borstvoedingwerkt! 

Cora Moerman

Back To Top