skip to Main Content
Staatssecretaris Blokhuis (VWS) lanceert campagne 'Borstvoeding werkt!'

Staatssecretaris Blokhuis (VWS) lanceert campagne ‘Borstvoeding werkt!’

Om werkende vrouwen die borstvoeding geven extra te ondersteunen, is de campagne ‘Borstvoeding werkt’ gelanceerd! Dit gebeurde op maandag 30 september 2019, tijdens de start van de Landelijke Borstvoedingsweek. Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) trapte de campagne af door de eerste deurhanger aan de kolfruimte op het ministerie te hangen.

Staatssecretaris Blokhuis: “Het is 100 jaar geleden dat het voedrecht in de wet werd opgenomen. Hoog tijd dus om vrouwen die borstvoeding willen geven, nu ook overal 100% te steunen. Omdat het goed is voor de gezondheid van vrouwen en kinderen. Veel werkgevers hebben het natuurlijk al goed voor elkaar. Maar als dat nog niet zo is, is deze nationale borstvoedingsweek een goed moment om als werkgever je mouwen op te stropen en het snel te regelen!”

Staatssecretaris Blokhuis licht de campagne verder toe in deze video

 

Waarom deze campagne?

De campagne is een initiatief van het Voedingscentrum en de Landelijke Borstvoedingsraad (LBR) om werkgevers handvaten te geven over hoe ze hun organisatie borstvoedingsvriendelijker kunnen maken. Staatssecretaris Blokhuis geeft aan dat vrouwen soms faciliteiten en ondersteuning op hun werk missen, zoals een geschikte kolfruimte of steun bij collega’s en leidinggevenden. Werkgevers kunnen veel doen om hierbij te helpen, zodat vrouwen langer met plezier borstvoeding kunnen geven.

Checklist & deurhanger

Ter ondersteuning heeft het Voedingscentrum voor deze campagne nieuwe materialen ontwikkeld die werkgevers gratis kunnen bestellen. Zoals een checklist, waarmee werkgevers eenvoudig kunnen zien aan welke punten ze wettelijk moeten voldoen. Ook de deurhanger helpt werkgevers om het gesprek met werknemers over borstvoeding makkelijker te maken. Staatssecretaris Blokhuis trapte niet voor niets de campagne af door de eerste deurhanger aan de kolfruimte op het ministerie te hangen.

Met deze campagne geeft het Voedingscentrum werkgevers handvaten hoe ze hun organisatie borstvoedingsvriendelijker kunnen maken. Nieuwsgierig welke rol jij hier in kunt spelen? #borstvoedingwerkt!

Cora Moerman

Back To Top