skip to Main Content

Filmserie over borstvoeding

Met de start van de Landelijke Borstvoedingsweek heeft het Voedingscentrum een viertal filmpjes gelanceerd die (aanstaande) ouders ondersteuning bieden bij het geven van borstvoeding. De video’s gaan in op: de voorbereiding op borstvoeding, het starten met borstvoeding, borstvoeding & kolven en combineren van borstvoeding en werk. Zorgprofessionals zoals lactatiekundigen IBCLC, verloskundigen, kraamverzorgenden, en JGZ-professionals kunnen deze video’s gebruiken bij het adviseren en ondersteunen van (aanstaande) ouders bij het geven van borstvoeding. De filmpjes geven aanstaande en jonge ouders meer kennis over borstvoeding, waardoor zij beter in staat worden gesteld om borstvoeding te geven en beter weten waar ze terecht kunnen bij vragen.

Behoefte aan meer ondersteuning omtrent borstvoeding

Goede ondersteuning bij borstvoeding is essentieel voor het succesvol geven van borstvoeding. Uit het eerder dit jaar gepubliceerde Kantar onderzoek naar borstvoeding blijkt dat (aanstaande) ouders behoefte hebben aan meer ondersteuning bij borstvoeding. Denk hierbij aan aandacht voor borstvoeding tijdens de zwangerschap, waardoor ze beter worden voorbereid. Daarnaast hebben (aanstaande) ouders behoefte aan betere ondersteuning en of verwijzing naar beschikbare hulp zoals een lactatiekundige IBCLC.

Meer ondersteuning en informatie over borstvoeding

Op onze website vind je via zoek een lactatiekundige altijd een certificeert lactatiekundige IBCLC dicht bij je in de buurt. Hier kan je terecht voor al je vragen en hulp omtrent borstvoeding.

Info NVL

Back To Top